ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΘΕΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

Ψωμακια γλυκα τσουπωτα,αφρατα,μαλακα...πολυ πολυ αρωματικα με ινδικη καρυδα γεμιστα με κρεμα καρυδας. Ειτε τα φατε σκετα ειτε γεμιστα θα τα λατρεψετε!!!!

svg180
Μερίδες: 15 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
    Αλευρι δυνατο για τσουρεκια 600 γρ.
    Ζαχαρη 100 γρ.
    Μαγια Ξερη 8 γρ.
    Ζαχαρη 1 πρεζα
    Ελαιολαδο 4 κ.σουπας
    Αλατι 1/2 κ.γλυκου
    Νερο Χλιαρο 350 ml
    ινδικη καρυδα 100 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    Γαλα φρεσκο 250 ml
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    Ζαχαρη 60 γρ.
    ινδικη καρυδα 50 γρ.
    κορν φλαουρ 35 γρ.
    σταγονες κουβερτουρα Λιγες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανιτσα ριχνουμε το χλιαρο νερο (οχι καυτο) διαλυουμε την μαγια με την μια πρεζα ζαχαρη,σκεπαζουμε με σελοφαν και αφηνουμε ενα 15λεπτο με 20 λεπτα να ενεργοποιηθει.
  2. Σε αλλη λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,τη ζαχαρη,το ελαιολαδο το αλατι
  3. και με κουταλι ανακατευουμε προσθετοντας και την ενεργοποιημενη μαγια.
  4. Ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε μια ωραια μαλακη ζυμη που δεν θα κολλαει στα χερια.
  5. Τελος προσθετουμε την ινδικη καρυδα.
  6. Ζυμωνουμε και παλι πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθει με τα υπολοιπα υλικα.
  7. Σκεπαζουμε πολυ καλα τη ζυμη μας και την αφηνουμε σε ζεστο μερος του σπιτιου μας να φουσκωσει και να διπλασιαστει σε ογκο.
  8. Οσο περιμενουμε την ζυμη ετοιμαζουμε την κρεμα βαζοντας το γαλα σε κατσαρολιτσα (κραταμε μισο ποτηρι γαλα εκτος)την κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και την ινδικη καρυδα να ζεσταθουν.
  9. Στο μισο ποτηρι γαλα που κρατησαμε διαλυουμε το κορν φλαουρ και το προσθετουμε στο ζεστο γαλα.
  10. Ανακατευουμε συνεχως σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να πηξει η κρεμα μας.
  11. Μοιραζουμε την κρεμα αν θελουμε και προσθετουμε λιγες σταγονες κουβερτουρας και ετσι εχουμε λευκη και σοκολα κρεμα.
  12. Κοβουμε μπαλιτσες απο την ζυμη μας γυρω στα 80 γρ.το καθενα και με την παλαμη μας τα πατικωνουμε να ανοιξουν.Βαζουμε απο λιγη κρεμα στο κεντρο της ζυμης.
  13. Πιανουμε ολες τις ακρες απο το ζυμαρακι μας και τις φερνουμε στο κεντρο σχηματιζοντας ενα πουγκι.
  14. Του κλεινουμε πολυ καλα το ανοιγμα του και το πλαθουμε στα χερια μας απαλα μπαλιτσα.
  15. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,και τα αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμμενη με λαδοκολλα,με το κλεισιμο της ζυμης απο κατω,και τα αφηνουμε για ενα μσαωρο περιπου σε ζεστο μερος παλι να φουσκωσουν.
  16. Τελος με ενα πινελο τα αλειφουμε απαλα με γαλα.
  17. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να χρυσισουν καλα.
Σημειωση:Αν θελουμε φτιαχνουμε λιγο γλασο με αχνη και νερακι και γαρνιρουμε τα ψωμακια πασπαλιζοντας τα με καρυδα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Ιανουαρίου 2018