ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ!!!

Τριπλη απολαυση παραδοσιακων γευσεων τελεια δεμενες μεταξυ τους κλεισμενες σε τραγανο φυλλο σφολιατας. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1
    ανθοτυρο 100 γρ. λιωμενο
    τυρι κρεμα 200 γρ. με μυρωδικα
    παστα ελιας 100 γρ. καλαμων
    πιπεριες 3 ψητες φλωρινης πολτοποιημενες
    λιαστες ντοματες 70 γρ. πολτοποιημενες
    αβγα 1 και λιγο γαλα για αλειμμα
    σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε ξεπαγωσει την σφολιατα με την μεγαλη πλευρα του φυλλου μπροστα μας  και με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε καθετα 2 ισες λωριδες εχοντας 3 λωριδες.
  2. Απλωνουμε στην μια λωριδα τα τυρια κρεμα και ανθοτυρο οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι,στην αλλη λωριδα απλωνουμε τις λιωμενες λιαστες ντοματες και πανω απο αυτες την παστα ελιας,και τελος στην αλλη λωριδα απλωνουμε τις λιωμενες πιπεριες.
  3. Τυλιγουμε σε ρολο με προσοχη την καθε λωριδα και με λιγο νερακι αλειφουμε τις ενωσεις να κλεισουν καλα ωστε να μην ανοιξουν στο ψησιμο. Ενωνουμε τις τρεις ακρες των ρολων και τις πλεκουμε μια κοτσιδα με τις ενωσεις απο την κατω μερια.
  4. Αλειφουμε με πινελο την κοτσιδα με το αυγο και το γαλα οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι και πασπαλιζουμε με σουσαμι την επιφανεια της κοτσιδας. Την τοποθετουμε σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα
  5.  και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35 -40 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας) να παρει χρωμα η σφολιατα.
  6. Αφαιρουμε την αφηνουμε να σταθει για λιγο και την κοβουμε σε κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Μαρτίου 2015