ΤΥΡΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Είστε λάτρεις του κοτόπουλου;Ριγείτε κάθε φορά που γεύεστε τυρί;Ενθουσιάζεστε κάθε φορά που πλημμυρίζει η κρέμα γάλακτος τον ουρανίσκο σας;Αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω,τότε είσαστε στο ΣΩΣΤΟ μέρος!Γιατι σήμερα σας έχω μια μοναδική τυρένια τάρτα κοτόπουλου με 2 ειδών τυριά δεμενα ολα μεταξύ τους με βελούδινη κρέμα γάλακτος και αφράτη ζύμη έτοιμα να σας απογειώσουν γευστικά αλλα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε,είναι απλά να τη δοκιμάσετε!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    βουτυρο 120 γρ.φυτικο με ελαιολαδο η’βιταμ soft
    κρεμα γαλακτος 120 γρ.
    φαρινα 295 γρ.
    αλατι 6 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κοτοπουλο 400 γρ.φιλετο στηθος κομμενο σε μπουκιτσες
    πρασα 1 ψιλοκομμενο μονο το ασπρο μερος
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    σκορδο 1 σκ. ψιλοκομμενη
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε μικρα καρε
    πιπερια 1 φλωρινης κομμενη σε μικρα καρε
    κοκκινο κρασι 1 σφηνακι
    ενταμ 200 γρ.τυρι τριμμενο
    γραβιέρα 200 γρ. Αμφιλοχιας η’οποιο αλλο τυρι πικαντικο της αρεσκειας σας
    κρεμα γαλακτος 200 γρ.
    αβγα 1
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε ελαχιστο ελαιολαδο και ριχνουμε πρασα,κρεμμυδι, σκορδο
  2.  και τα σωταρουμε μεχρι να μαραθουν ελαφρως
  3.  και στην συνεχεια προσθετουμε το κοτοπουλο με τις πιπεριες.
  4. Τα σωταρουμε ολα μαζι πια σε μετρια φωτια μεχρι το κοτοπουλο ασπρισει και σβηνουμε με το κρασι.
  5. Προσθετουμε αλατι πιπερι και αφηνουμε να εξατμιστουν οτι υγρα υπαρχουν στο τηγανι.
  6. Σε μπολ χτυπαμε το αυγο με την κρεμα γαλακτος να ενωθουν,
  7. προσθετουμε και τα τριμμενα τυρια
  8.  ανακατευουμε και τα προσθετουμε στο κοτοπουλο.
  9. Ανακατευουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
  10. Στο μιξερ χτυπαμε βουτυρο με κρεμα γαλακτος,προσθετουμε αλευρι με αλατι χτυπαμε για λιγο να ενωθουν. Βγαζουμε την ζυμη στον παγκο μας την δουλευουμε λιγο και την στρωνουμε σε ταρτιερα Νο 28-30.
  11. Με ενα πηρουνι την τρυπαμε σε ολη την επιφανεια της
  12. προσθετουμε το κοτοπουλο το οποιο το στρωνουμε ομοιομορφα σε ολη την ταρτιερα μας
  13. και την ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30-35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) μεχρι να ροδοκοκκινισει καλα η επιφανεια της,και να εχει ψηθει καλα και η ζυμη μας απο κατω. Αφαιρουμε απο τον φουρνο και σερβιρουμε..τρωγεται πολυ ευχαριστα και κρυα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Νοεμβρίου 2014