ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ!!!

Τα πιο γευστικα,τα πιο αρωματικα και γουστοζικα μπακλαβαδακια γεμισμενα με φιστικι Αιγινης κανελα γαρυφαλο και βουτυρο γαλακτος για τις ημερες των εορτων θα κλεψουν την παρασταση!!! Δοκιμαστε τα!!!

svg45
Μερίδες: 48 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλα βηρυτου 450 γρ.
    φιστικια αιγινης μετρια κομμενα 200 γρ. και λιγα ακομα για πασπαλισμα
    βουτυρο φρεσκο γαλακτος λιωμενο 250 γρ.
    κανελα τριμμενη 2 κ.γλυκου
    γαρυφαλλο τριμμενο 1/2 κ.γλυκου
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 300 γρ.
    νερο 300 ml
    βανιλια 1 καψουλακι
    κανελα ξυλακι 1 τεμ.
    γλυκοζη 1 κ.σουπας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον παγκο μας μια νωπη καθαρη πετσετα και στρωνουμε τα φυλλα μας να μην ξεραθουν οση ωρα τα δουλευουμε απο την μεγαλη πλευρα τους μπροστα μας . Κοβουμε τα φυλλα  καθετα σε τρια ισα μερη και εχουμε 4 λωριδες.
  2. Εχουμε λιωσει το βουτυρο και με πινελο αλειφουμε τις λωριδες και τις 4 συγχρονως.
  3. Εχουμε κοψει  μετρια στο μουλτι τα φιστικια εχουμε ριξει μεσα την κανελα το γαρυφαλλο τα εχουμε ανακατεψει και με ενα κουταλακι του γλυκου βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε λωριδα. Παιρνουμε τα πλαινα του φυλλου και τα κλεινουμε προς τα μεσα
  4.  Αλειφουμε παλι την διπλωμενη επιφανεια και αρχιζουμε να ρολαρουμε απαλα
  5.  ωστε να γινει πουρακι.
  6. Τα τοποθετουμε σε ταψι Νο34χ26 το ενα  κοντα στο αλλο.Με πινελο τα αλειφουμε βουτυρο και οσο βουτυρο απομεινει  το περιχυνουμε απο πανω.
  7. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις μεχρι να ροδισουν περιπου 25-30 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
  8. Ετοιμαζουμε το σιροπι σε μια κατσαρολιτσα βαζοντας το νερο την ζαχαρη την βανιλια,την κανελα την γλυκοζη
  9. Ανακατευουμε για λιγο..Μολις παρει βραση μετραμε 7-8 λεπτα βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια.Με κουταλα σιροπιαζουμε καυτο σιροπι καυτα μπακλαβαδακια  προσεχτικα ωστε να σιροπιαστουν ολα.
  10. Τα αφηνουμε μεσα στο ταψι μεχρι να πιουν ολο το σιροπι τους.Πασπαλιζουμε με τριμμενο φιστικι οσα δεν θελουμε να βουτηξουμε σε σοκολατα. Μπορειτε να λιωσετε κουβερτουρα σε μπεν μαρι και να τα διακοσμησετε οπως τα βλεπετε στις φωτογραφιες. Διατηρουνται εκτος ψυγειου,και δεν τα σκεπαζουμε για να μην πανιασει το φυλλο τους.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Δεκεμβρίου 2013