

- 25 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 4 κομμάτια Μερίδες
- 4 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!
Σουπερ γευστικο γλυκο ψυγειου με το απολυτο δεσιμο γευσεων σοκολατας πορτοκαλι που σας προκαλει να το δοκιμασετε!!!
Συστατικά
- ζελε - 1 οικογενειακη συσκευασια με γευση πορτοκαλι(2 φακελακια)
- γιαουρτι - 2 κεσεδακια στραγγιστο
- χυμο πορτοκαλι - 1 250 ml amita παγωμενο
- κρεμα βανιλιας - 2 φακελακια (οχι στιγμης)
- κορν φλαουρ - 5 κ.σουπας
- μπισκοτα - 1 1/2 πακετο περιπου πτι μπερ
- κουβερτουρα - 270 γρ. τεμαχισμενη σε μικρα κομματια
- κρεμα γαλακτος - 200 ml 35%
- βουτυρο - 1 κ.γλυκου
- αμυγδαλο - λιγο φιλε καβουρντισμενο
- γαλα - λιγο
- κονιακ - λιγο
Εκτέλεση
- Σε μπολ ριχνουμε τους 2 φακελους ζελε
- με 1 1/2 νεροποτηρο βραστο νερο
- και ανακατευουμε καλα να διαλυθει.
- Κατοπιν ριχνουμε τον παγωμενο χυμο πορτοκαλιου,
- τελος τα γιαουρτακια
- και ανακατευουμε καλα με το συρμα να ενωθουν ολα τα υλικα και το αφηνουμε στην ακρη.
- Ετοιμαζουμε την κρεμα βανιλιας σε μεγαλη κατσαρολα βασει των οδηγιων.(την ζαχαρη την κανονιζετε εσεις το ποσο γλυκια την θελετε..(εγω εβαλα 10 κ.σουπας)
- Μολις πηξει η κρεμα
- προσθετουμε το μειγμα με το ζελε και τα γιαουρτια,προσθετουμε τον κορν φλαουρ
- και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να δουμε οτι πηζει.
- Μολις πηξει αφαιρουμε απο την φωτια και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
- Σε μπολακι βαζουμε λιγο γαλα με λιγο κονιακ και βουταμε στιγμιαια ενα ενα μπισκοτο
- και τα στρωνουμε
- σε ταψακι 36 μηκος x 29 πλατος x7,8 υψος ομοιομορφα .
- Αφου κρυωσει η κρεμα την ριχνουμε με προσοχη επανω απο τα μπισκοτα την ισιωνουμε να παει παντου ομοιομορφα και κανουμε αλλη μια στρωση με μπισκοτα βουτηγμενα στιγμιαια παλι στο γαλα με το κονιακ.
- Σε κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ερθει σε σημειο βρασμου,
- και την ριχνουμε στην τεμαχισμενη κουβερτουρα
- που εχουμε βαλει σε μπολ μαζι με το βουτυρο,
- την αφηνουμε 1 λεπτο να σταθει και κατοπιν με συρμα ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η σοκολατα και να εχει μια ομορφη γυαλαδα.
- Την ριχνουμε επανω στο γλυκο να παει ομοιομορφα παντου
- γαρνιρουμε με λιγο αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.