ΓΛΥΚΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!

Σουπερ γευστικο γλυκο ψυγειου με το απολυτο δεσιμο γευσεων σοκολατας πορτοκαλι που σας προκαλει να το δοκιμασετε!!!

svg25
Μερίδες: 4 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • ζελε 1 οικογενειακη συσκευασια με γευση πορτοκαλι(2 φακελακια)
    γιαουρτι 2 κεσεδακια στραγγιστο
    χυμο πορτοκαλι 1 250 ml amita παγωμενο
    κρεμα βανιλιας 2 φακελακια (οχι στιγμης)
    κορν φλαουρ 5 κ.σουπας
    μπισκοτα 1 1/2 πακετο περιπου πτι μπερ
    κουβερτουρα 270 γρ. τεμαχισμενη σε μικρα κομματια
    κρεμα γαλακτος 200 ml 35%
    βουτυρο 1 κ.γλυκου
    αμυγδαλο λιγο φιλε καβουρντισμενο
    γαλα λιγο
    κονιακ λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μπολ ριχνουμε τους 2 φακελους ζελε
  2.  με 1 1/2 νεροποτηρο βραστο νερο
  3. και ανακατευουμε καλα να διαλυθει.
  4. Κατοπιν ριχνουμε τον παγωμενο χυμο πορτοκαλιου,
  5. τελος τα γιαουρτακια
  6.  και ανακατευουμε καλα με το συρμα να ενωθουν ολα τα υλικα και το αφηνουμε στην ακρη.
  7. Ετοιμαζουμε την κρεμα βανιλιας σε μεγαλη κατσαρολα βασει των οδηγιων.(την ζαχαρη την κανονιζετε εσεις το ποσο γλυκια την θελετε..(εγω εβαλα 10 κ.σουπας)
  8. Μολις πηξει η κρεμα
  9.  προσθετουμε το μειγμα με το ζελε και τα γιαουρτια,προσθετουμε τον κορν φλαουρ
  10.  και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να δουμε οτι πηζει.
  11. Μολις πηξει αφαιρουμε απο την φωτια και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
  12. Σε μπολακι βαζουμε λιγο γαλα με λιγο κονιακ και βουταμε στιγμιαια ενα ενα μπισκοτο
  13.  και τα στρωνουμε
  14. σε ταψακι 36 μηκος x 29 πλατος x7,8 υψος ομοιομορφα .
  15. Αφου κρυωσει η κρεμα την ριχνουμε με προσοχη επανω απο τα μπισκοτα την ισιωνουμε να παει παντου ομοιομορφα και κανουμε αλλη μια στρωση με μπισκοτα βουτηγμενα στιγμιαια παλι στο γαλα με το κονιακ.
  16. Σε κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ερθει σε σημειο βρασμου,
  17. και την ριχνουμε στην τεμαχισμενη κουβερτουρα
  18.  που εχουμε βαλει σε μπολ μαζι με το βουτυρο,
  19. την αφηνουμε 1 λεπτο να σταθει και κατοπιν με συρμα ανακατευουμε  μεχρι να λιωσει η σοκολατα και να εχει μια ομορφη γυαλαδα.
  20. Την ριχνουμε επανω στο γλυκο να παει ομοιομορφα παντου
  21.  γαρνιρουμε με λιγο αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Αυγούστου 2013