Η ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ!!!

Ελαβα πριν λιγες μερες καποια email με τα καλυτερα λογια και εντυπωσεις απο αναγνωστη τον Δημητρη για το μπλογκ μου. Μου προτεινε να στειλει καποιες δικες του συνταγες, μιας και αγαπαει πολυ την μαγειρικη και ασχολειται συνεχεια με αυτη. Ετσι λοπον μου εστειλε την συγκεκριμενη συνταγη..την δοκιμασα και επαθα πλακα...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ!!! Σας προτεινω να την ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ... θα σας αφησει τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    κρεμμυδάκια 1 ματσάκι φρέσκα (εναλλακτικά αν δεν υπάρχει, ένα μέτριο κρεμμύδι)
    πιπερια 1 κόκκινη (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
    πιπερια πρασινη 1 (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
    πιπερια 1 κίτρινη (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
    μελιτζανα 1 μέτρια (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
    ντοματακια κονκασε 1 κουτάκι
    πελτε 1 ½ κουταλάκι ντομάτας
    ζάχαρη 1 κουταλάκι
    κρασι ημιγλυκο 1 ½ ποτήρι κρασιού κόκκινο
    σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο (προαιρετικά){χωρίς το φύτρο του}
    αλατι
    πιπερι
    Ριγανη
    ελαιολαδο
    μαιντανο
    δυοσμο μερικα φυλλα ή μια πρεζα ξερο
    κάπαρι 2-3 γεμάτες κουταλιές σούπας
    τονος 2 κουτιά (σε νερό) ή και 3 αν θέλουμε για πιο πλούσιο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ,
  2. ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο να σωταριστεί κι αυτό
  3.  και τέλος σωτάρουμε και τις πιπεριές με τη μελιτζάνα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί ,
  5.  ρίχνουμε το κονκασέ και τον πελτέ,
  6.  ρίχνουμε λίγο(όσο θέλουμε) ζεστό νερό,
  7. το αλάτι , τη ρίγανη , τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε και τη ζάχαρη .
  8. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και κανονίζουμε να μείνει όσο υγρή θέλουμε η σάλτσα.
  9.  Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το δυόσμο.
  10. Προς το τέλος ρίχνουμε τον τόνο (που τον έχουμε πατήσει λίγο με το πιρούνι να διαλυθεί ) με λίγο από το νερό του
  11.  και τέλος τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κάπαρη ανακατευουμε και την κατεβάζουμε απ’τη φωτιά.
  12. Εν τω μεταξύ έχουμε παράλληλα ετοιμάσει τη μακαρονάδα μας (al dente) και την έχουμε σωτάρει με καυτό βιτάμ(ή παρθένο ελαιόλαδο) . {Συνιστώ…..παρθένο ελαιόλαδο} Σερβίρουμε ζεστή τη μακαρονάδα και ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα θέλουμε , προαιρετικά παρμεζάνα τριμμένη
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Σεπτεμβρίου 2012