

- 1h 20 min Χρόνος Εκτέλεσης
- 30 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ...!!!
Συστατικά
- ελαιολαδο - 1 1/2 ποτηρι νερου
- ζαχαρη - 1 ποτηρι νερου
- χυμό πορτοκάλι - 1 ποτηρι νερου φυσικο
- χυμό λεμόνι - απο 1 λεμονι
- κονιακ - 1/2 φλυτζανακι του ελληνικου καφε
- ουζο - 1/2 φλυτζανακι του ελληνικου καφε
- αμμωνια - 1 φακελακι
- σοδα - 1 κ.του γλυκου (κοφτο)
- Ξυσμα απο πορτοκαλι - απο 1 πορτοκαλι
- κανελα - 1/2 κ.σουπας
- γαρύφαλλο - 1/2 κ.σουπας
- αλευρι - μαλακο οσο παρει,περιπου 1,200 γρ.
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- νερο - 3κ.σουπας
- ζαχαρη - 2κ.σουπας
- σουσαμι - 250 γρ.
Εκτέλεση
Διαλυουμε την αμμωνια στον μισο χυμο και την προσθετουμε στα υλικα.
Διαλυουμε και την σοδα στον υπολοιπο χυμο και την προσθετουμε και αυτη
καθως τον χυμο λεμονιου,
το ξυσμα πορτοκαλιου,το ουζο
και το κονιακ.
Ανακατευουμε,και αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι
ζυμωνοντας το μειγμα
μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.
Πλαθουμε σε κουλουρακια στρογγυλα και στην ενωση τους καρφωνουμε 1 γαρυφαλο.
Με ενα κουταλι ανακατευουμε τα υλικα της επικαλυψης
και βουταμε ενα ενα κουλουρακι
και στην συνεχεια τα αραδειαζουμε
σε στρωμενη με λαδοκολλα λαμαρινα.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους σε αερα στη μεσαια σχαρα για 20-25 λεπτα ωσπου να ροδισουν.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου