ΜΕΖΕΔΕΣ

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • 1 αρνισια συκωταρια
    πολυχρωμες πιπεριες(πρασινη,κιτρινη,κοκκινη) 3 τεμ.
    κονιακ 1 1/2 ποτηρι κρασιου
    λεμονι 1 μεγαλο τεμ.
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε τη συκωταρια σε μικρα κομματια, στη συνεχεια την πλενουμε καλα την αλατιζουμε,ριχνουμε πιπερακι και ριγανη.
  2. Στο τηγανι μας εχουμε βαλει λαδακι να ζεσταθει.(οχι να καψει)
  3. την ριχνουμε μεσα και την ανακατευουμε..
  4. εχουμε κοψει τις πιπεριες, σε φετες οπως τις κοβουμε στην σαλατα μας και τιςπροσθετουμε κι αυτες μεσα,ανακατευοντας..οταν η συκωταρια εχει παρει το αναλογο χρωμα,
  5. την σβηνουμε με το κονιακ και το λεμονι,αφηνοντας λιγο ακομα στη φωτια για 2 βρασεις.
  6. Συνοδευεται και με πατατουλες τηγανιτες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Ιουλίου 2010