

- 30 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 40 κομμάτια Μερίδες
- 3 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Συστατικά
Εκτέλεση
- Βαζουμε ολα τα υλικα σε 1 λεκανιτσα,και τα ανακατευουμε
-
ριχνοντας σιγα σιγα το αλευρι.
Ζυμωνουμε μεχρι να γινει ευκολοπλαστη η ζυμη.
- -Παιρνουμε μερος απο τη ζυμη που φτιαξαμε και πλαθουμε 1 μικρο μπαλακι στο μεγεθος ενος κεφτε
.Κατοπιν πατικωνουμε τη μπαλα ζυμης και την ανοιγουμε ελαφρα με την παλαμη μας πανω στον παγκο.
Με ενα κουταλακι του γλυκου παιρνουμε λιγη γεμιση τυριων και την βαζουμε στο κεντρο
- μετα το διπλωνουμε και με ενα πιρουνακι το κλεινουμε στις ακρες
και το βαζουμε στο ταψι και τα αλλειφουμε με αυγο. επαναλαμβανουμε το ιδιο για ολα τα υπολοιπα κομματια.Αν θελουμε τα πασπαλιζουμε και με σουσαμακι...εγω δεν ειχα και δεν εβαλα..Τα ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν φτιαχνετε λουκανοπιτακια,καλο ειναι πριν γεμισετε τη ζυμη με λουκανικο να βαλετε λιγο κετσαπ-μουσταρδα!δινει ακομα μεγαλυτερη νοστιμια! Προκειται για μια πολυ νοστιμη και τραγανη ζυμη η προελευση της ειναι απο κυπρο.Τρωγoνται ευχαριστα ακομα και την επομενη μερα.
Την συνταγη αυτη την ειχε δωσει εδω και πολλα χρονια οταν εγω ημουν μικρο παιδακι η ξαδερφη της μητερας μου,οπου διεμεναι στην Κυπρο,δηλαδη Κυπριακη πεντανοστιμη συνταγη.Συνταγη ιδια με την δικη μου στο διαδυκτιο ειναι αντιγραφη της.
Ποσοτητες τυριων δεν μπορω να σας δωσω,απλα για την δοση αυτη της ζυμης,χρειαζεται ενα πιατο βαθυ με τριμμενα τυρια.βγαινουν 40 τυροπιτακια