ΖΥΜΑΡΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ!!!

Το μπερδεμα- ανακατεμα-μελιτζανα το εκανε πεντανοστιμο!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

svg120
Μερίδες: 4 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 300 γρ.
    μελιτζανες 2 φλασκες κομμενες κυβακια
    κρεμμυδια 2 μετρια ξερα ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    πρασινη πιπερια 1
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    δυοσμο Λιγο φρεσκο
    μαιντανο Λιγο
    ελαιολαδο 1/4 φλ.τσαγιου
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    κανελα 1 πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    μακαρονια 1/2 κιλο για παστιτσιο
    σκληρο τυρι τριμμενο
    φρυγανια τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε τις μελιτζανες να τις σωταρουμε για κανα 2 λεπτα σε μετρια φωτια πλεον,
  2. και κατοπιν ριχνουμε τον κιμα
  3. μεχρι να αλλαξει χρωμα,
  4. και στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,σκορδο πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα.
  5. Συμπληρωνουμε αλατι,πιπερι,κανελα,μοσχοκαρυδο,ζαχαρη
  6. ντοματακια
  7. και τελος τον δυοσμο,μαιντανο
  8. 1 νεροποτηρο νερο και αφηνουμε να σιγοβρασει
  9.  μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και μεινει με την σαλτσουλα.
  10. Εχουμε βρασει τα μακαρονια τα εχουμε στραγγιξει και τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα μας,
  11. απο πανω ριχνουμε τον κιμα ανακατευουμε πολυ καλα,
  12. και αφου εχουμε ετοιμασει την μπεσαμελ την ριχνουμε και αυτη στην κατσαρολα με τα μακαρονια και τον κιμα
  13. ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα,
  14. και τα βαζουμε σε μετριο ταψι που το εχουμε λαδωσει εχουμε ριξει και την τριμμενη φρυγανια
  15. τα στρωνουμε καλα στο ταψι,ριχνουμε σε ολη την επιφανεια τριμμενη φρυγανια το τριμμενο τυρι
  16. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35-40 λεπτα μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.
  17. Αφηστε να κρυωσει λιγο ωστε να μπορεσετε να τα κοψετε σε κομματια για να μην σας διαλυθει. Το μπερδεμα -ανακατεμα-μελιτζανα το εκανε πεντανοστιμο!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Οκτωβρίου 2012