

- 2h 00 min Χρόνος Εκτέλεσης
- 4 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ!!!
Το μπερδεμα- ανακατεμα-μελιτζανα το εκανε πεντανοστιμο!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Συστατικά
- κιμα μοσχαρισιο - 300 γρ.
- μελιτζανες - 2 φλασκες κομμενες κυβακια
- κρεμμυδια - 2 μετρια ξερα ψιλοκομμενα
- σκορδο - 2 σκ. ψιλοκομμενες
- πρασινη πιπερια - 1
- ντοματακια κονκασε - 1 συσκευασια
- δυοσμο - Λιγο φρεσκο
- μαιντανο - Λιγο
- ελαιολαδο - 1/4 φλ.τσαγιου
- αλατι
- πιπερι
- μοσχοκαρυδο - 1 πρεζα
- κανελα - 1 πρεζα
- ζαχαρη - 1 πρεζα
- μακαρονια - 1/2 κιλο για παστιτσιο
- σκληρο τυρι - τριμμενο
- φρυγανια - τριμμενη
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε τις μελιτζανες να τις σωταρουμε
για κανα 2 λεπτα σε μετρια φωτια πλεον, - και κατοπιν ριχνουμε τον κιμα
- μεχρι να αλλαξει χρωμα,
- και στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,σκορδο πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι πολυ καλα.
- Συμπληρωνουμε αλατι,πιπερι,κανελα,μοσχοκαρυδο,ζαχαρη
- ντοματακια
- και τελος τον δυοσμο,μαιντανο
- 1 νεροποτηρο νερο και αφηνουμε να σιγοβρασει
- μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα και μεινει με την σαλτσουλα.
- Εχουμε βρασει τα μακαρονια τα εχουμε στραγγιξει και τα ριχνουμε παλι στην κατσαρολα μας,
- απο πανω ριχνουμε τον κιμα ανακατευουμε πολυ καλα,
- και αφου εχουμε ετοιμασει την μπεσαμελ
την ριχνουμε και αυτη στην κατσαρολα με τα μακαρονια και τον κιμα - ανακατευουμε πολυ καλα
να ενωθουν ολα τα υλικα, - και τα βαζουμε σε μετριο ταψι που το εχουμε λαδωσει εχουμε ριξει και την τριμμενη φρυγανια
- τα στρωνουμε καλα στο ταψι,ριχνουμε σε ολη την επιφανεια τριμμενη φρυγανια το τριμμενο τυρι
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35-40 λεπτα μεχρι να κανει μια ωραια ροδοκοκκινη κρουστα.
- Αφηστε να κρυωσει λιγο ωστε να μπορεσετε να τα κοψετε σε κομματια για να μην σας διαλυθει.
Το μπερδεμα -ανακατεμα-μελιτζανα το εκανε πεντανοστιμο!!!