ΓΛΥΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ-ΧΑΛΒΑΔΟΠΑΣΤΑΚΙΑ

Το Απόλυτο παραδοσιακό γλυκό για τη Νηστεία,πεντανόστιμος και μυρωδάτος χαλβάς!!! Σας έχω και μία εναλλακτική πρόταση για Νηστίσιμα κεράσματα απο Παστακια Νηστισιμα με Χαλβα, η αν Θέλετε αλλιώς Χαλβαδοπαστάκια. Ενας συνδυασμός πεντανόστιμου χαλβά με σοκολάτα κουβερτούρα που θα σας αφήσει Αφωνους!!!

svg120
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ
    Καλαμποκελαιο 1 φλ.τσαγιου
    Σιμιγδαλι χοντρο 2 φλ.τσαγιου
    Κανελα τριμμενη 1 κ.σουπας
    Αποξηραμενους αναμικτους καρπους blueberries-cranberries-goji berries (προαιρετικα) 100 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    Ζαχαρη 2 φλ.τσαγιου
    Νερο 4 φλ.τσαγιου
    Ξυλο κανελας 1 τεμ.
    Φλουδες απο λεμονι και πορτοκαλι
    Κουβερτουρα 200 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεκιναμε πρωτα με το σιροπι βαζοντας σε μια κατσαρολα ολα τα υλικα και αφηνουμε να βρασει για 4-5 λεπτα και αποσυρουμε απο την φωτια.
  2. Σε αλλη πλατια κατσαρολα προσθετουμε το καλαμποκελαιο αφηνουμε να ζεσταθει ελαφρα και προσθετουμε το σιμιγδαλι.
  3. Με ξυλινη κουταλα και σε μετρια θερμοκρασια ανακατευουμε συνεχως το σιμιγδαλι να καβουρντιστει και να παρει ενα καστανοξανθο χρωμα .Τοτε προσθετουμε την κανελα και τους αναμικτους καρπους αν θελουμε.
  4. Αφαιρουμε απο την φωτια και με μεγαλη προσοχη γιατι πιτσιλαει προσθετουμε το σιροπι.
  5. Ξαναβαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και παντα σε μετρια θερμοκρασια ανακατευουμε μεχρι να πηξει και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
  6. Αφαιρουμε απο τη φωτια σκεπαζουμε με μια πετσετα την κατσαρολα για 10 λεπτα να τραβηξει την υγρασια και να γινει σπυρωτος ο χαλβας μας.
  7. Τον τοποθετουμε στην συνεχεια σε φορμα τον αφηνουμε να κρυωσει τον ξεφορμαρουμε σε πιατελα και τον πασπαλιζουμε με κανελα.
  8. Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα εχουμε κοψει σε κομματια τον χαλβα οπου τον εχουμε παγωσει πολυ καλα στο ψυγειο.Βαζουμε ενα ενα κομματι στην λιωμενη κουβερτουρα να καλυφθει πολυ καλα με 2 πιρουνια ανασηκωνουμε και στραγγιζουμε καλα απο την περιττη σοκολατα
  9. και τα βαζουμε σε λαδοκολλα να στεγνωσουν.Πασπαλιζουμε απο πανω με τριμμενο καρυδακι και τα σερβιρουμε μεσα σε καραμελοχαρτο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 7 Μαρτίου 2020