ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ !!!

Σουπιες με σπανακι το απολυτο ταιριαστο γευστικο παντρεμα. Μοσχομυρωδατο,υγιεινο φαγητο,οχι μονο για τις ημερες νηστειας αλλα και για το καθημερινο μας τραπεζι. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • σουπιες 500 γρ. καθαρισμενες και κομμενες σε μετρια κομματια
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
    σκορδο 1 σκ.ψιλοκομμενη
    κοκκινο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    ντοματες 2 μεγαλες τριμμενες
    ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    σπανακι 1 κιλο καθαρισμενο,πλυμενο κομμενο και ζεματισμενο σε βραστο νερο για 5 λεπτα
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ρυζι μια χουφτα σπυρωτο ( προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο,και σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο μεχρι να γυαλισουν,
  2. και κατοπιν ριχνουμε τις σουπιες που τις εχουμε ετοιμασει και τα σωταρουμε ολα μαζι για 2-3 λεπτα.
  3. Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ,
  4. και προσθετουμε τις ντοματες,ριχνουμε πιπερακι λιγο ζεστο νερακι και σε μετρια θερμοκρασια αφηνουμε να βρασουν,δεν θελουν και παρα πολυ ωρα,
  5. κατοπιν ριχνουμε το ετοιμο σπανακι μας,τον ανηθο,αλατι,ανακατευουμε
  6. αν θελουμε ριχνουμε και το ρυζι,αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα και σβηνουμε την φωτια.Αν εχουν μεινει πολλα υγρα στο φαγητο αφηνουμε επανω στο ζεστο αλλα κλειστο ματι να τραβηξει το ρυζι τα υγρα του,και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Οκτωβρίου 2014